Door de jaren heen 2010
Opgericht 20 Januari 1956

Welkom
De vereniging
Agenda
Huishoudelijk reglement
Door de jaren heen
Wetenswaardigheden
Andere strand sites

21 mei 2010: Zeevlam in Egmond aan Zee met dank aan Henri van Zoelen

De kinderspelen waren dit jaar niet helemaal zoals ze de afgelopen periode vanaf 2001 waren geweest. Voor het seizoen had Carlien Mooij aangegeven dat ze niet meer in de organisatie wilde zitten en tijdens het seizoen gaf ook Gerard Komen aan dat hij om gezondheidsredenen niet langer organisator en speaker kon zijn.

Carolien was van het begin af aan de motor. Het was Carolien die in het seizoen 2000 naar Dennis en Anneke kwam om te bepraten dat het toch eigenlijk niet kon, een strandseizoen zonder strandspelen. En daar had ze gelijk in! Gerard en Nel werden erbij gehaald en zo waren er in 2001 weer strandspelen, niet alleen kinderspelen, maar ook de volwassenen waren niet vergeten.

Een klein rekensommetje uitgevoerd met Ina Best leert ons dat Gerard Komen al ruim 20 jaar actief is voor de vereniging. Het begon met klaverjassen in het strandpaviljoen en zijn grootste bekendheid heeft hij gekregen met zijn onverbeterlijke "achentachetig" tijdens de bingo in de bowling. Daarnaast heeft Gerard al jaren de leiding over de kinderspelen en zagen we hem ook al jaren op de karren naar het zeeaquarium. Vele kinderen zullen Nel herinneren van de begeleiding van de kleinsten bij de kinderspelen, maar ook als "kadootjesmevrouw" tijdens de prijsuitreiking.

Ook de start van de kinderspelen was anders dan andere jaren. Voor het eerst sinds jaren hebben we de kinderspelen moeten verplaatsen naar de zondag. De zaterdag begon met regen en het is blijven regenen. Gelukkig ging het die zondag beter. We hadden prachtig strandspelen weer. Jos Beerepoot heeft de taak van Gerard overgenomen en dit jaar hadden we ook muziek tijdens de spelen met dank aan Erwin Best.

Natuurlijk was er voor de afscheidnemende leden van de spelencommissie een klein presentje:

Hoogwater 19 juni (foto Henk Spijkerman):

Op 27 juni met prachtig weer wandelden 2 personen langs het strand en op 29 juli legde Henk Spijkerman vast hoe twee broeders met stormachtig weer terug liepen. Het is niet duidelijk of hier een verband tussen was.

Een prachtig onweer boven het windmolenpark werd op 2 juli vast gelegd door Henk Spijkerman:

Wat doe je met prachtig mooi weer en met je vrienden op het strand, juist...

Zoals Henk zelf schreef... bloedheet 9 juli 2010:

Het mooie weer had ook zijn vreemde effecten zoals Henk Spijkerman op 10 juli fotografeerde:

Op 16 juli legde Henk Spijkerman vast hoe Mart Gul de vuilniswagen vast reed in het zand.

En voor de verandering eens een blik achter onze huisjes, daar komt u ook veel moois en bijzonders tegen (fotos Henk Spijkerman):

Het seizoen eindigde spectaculair met een stevige storm op 30 augustus:

Bij het afbreken liet de natuur zijn goede gezicht weer zien en konden we met oostenwind een kampvuurtje maken (bedankt Joris):

2011 2009