Door de jaren heen 2015
Opgericht 20 Januari 1956

Welkom
De vereniging
Agenda
Huishoudelijk reglement
Door de jaren heen
Wetenswaardigheden
Andere strand sites

Tekst: Dennis Leeuw
Fotos: Henk Spijkerman

Het strandseizoen van 2015 begon met een storm waarbij Ronald en Ina, na net opgebouwd te hebben, het strand weer verlieten omdat ze het risico van wegspoelen te groot vonden. Daarna volgde er een zandsuppletie tot paal 39 en kon het seizoen voor de rest van de vereniging beginnen op 15 april.

De suppletie bracht bij de hoofdafgang veel stenen, wat voor de paviljoenhouders waarschijnlijk veel pleisters heeft gekost.

Mei en Juni waren winderige maanden..., ach eigenlijk was het gewoon een winderig seizoen. Er was veel wind, veel zand en er moest regelmatig gespit worden om het zand vóór de schoeiing te houden.

Op 13 juni rukte de Adriaan Hendrik uit nadat er een surfuitrusting was aangespoeld in Egmond Binnen.

Aan de zandsuppletie op het strand werd er dit seizoen ook een enorme zandbank voor de kust van Egmond en Bergen gelegd. Bijna het gehele seizoen hebben we de zandboot zien komen en gaan.

11 augustus trok een zware storm over ons land en over ons strand. Het zand zat overal. Gelukkig kwam de storm pas met afgaandwater en was het alleen zand dat we te verduren kregen.

Ook dit jaar waren en weer de gebruikelijke activiteiten op het strand zoals de kinderspelen en de tocht naar het zeeaquarium in Bergen aan Zee.

Dankzij Cees en Martin van den Kommer en Valerie Goudriaan en Bart Damen werden de kinderen veilig naar Bergen gebracht en terug bezorgd bij de ouders.

Dan zijn er de vuilnisrekken waarvoor het in 2015 misschien wel het laatste jaar is. De rekken zijn af en als veel stuift zoals het afgelopen jaar dan is het voor de minder sterken onder ons soms een hele kluif om het rek uit zand te werken en weer rechtop te krijgen. De TC is druk bezig met een alternatief. Voor nu nog even zoals het was:

En zo kwam er weer een seizoen ten einde en wachten we met zijn allen het voorjaar af...

2016 2014